Ontwasemingssensor

Als uw ruit aangewasemd is dan komt een ontwasemingssensor handig van pas.

Deze zit ook achter de voorruit en meet of de voorruit beslagen is of niet. Zo een sensor controleert de vochtigheid. Als er te veel vocht aanwezig is en het risico bestaat dat de voorruit of zijruiten aandampen, wordt er automatisch frisse lucht aangevoerd en wordt de ventilatie aangepast. Dit systeem voorkomt dat de ruiten aandampen en dat komt de veiligheid ten goede.

De ontwasemingssensor moet na een voorruitvervanging niet gekalibreerd worden. Maar na de vervanging wordt dit wel gecontroleerd.

Meer weten over de technologie achter de voorruit

Voorruit vervangen

Hebt u een barst in uw voorruit? Carglass® gaat altijd eerst na of we de schade aan uw voorruit kunnen herstellen. Een klein sterretje in de voorruit kan meestal nog worden hersteld, maar in sommige gevallen is een vervanging van de voorruit de enige oplossing. Wanneer dient een voorruit vervangen te worden? Indien:
  • uw raam gebarsten is
  • het sterretje in uw voorruit groter is dan een muntstuk van 2 euro
  • het sterretje in uw voorruit binnen de 6cm van de rand van het raam zit

In de andere gevallen kunnen we uw voorruit waarschijnlijk herstellen.

Als een voorruitvervanging noodzakelijk is zal ook uw nieuwe voorruit voorzien zijn van dezelfde technologie en specificaties als uw oorspronkelijke voorruit. Alle onderdelen (sensoren, camera’s, lidars) zijn van originele kwaliteit.

 

Maak een afspraak