Lichtsensor (LDR)

De lichtsensor zit bij iedere auto op een andere plaats. Bij sommige auto’s zit de lichtsensor achter de voorruit, maar hij kan ook op andere plekken in de auto zitten.

De lichtsensor is een elektrische sensor die de lichtintensiteit meet en wordt ook wel LDR genoemd (light dependent resistor). De sensor geeft een signaal aan de lampen als het begint te schemeren of als het donker is.

De lichtsensor moet niet opnieuw gekalibreerd worden na de voorruitvervanging. Maar na de vervanging wordt de lichtsensor wel gecontroleerd.

Lichtsensor

 

Meer weten over de technologie achter de voorruit

Voorruit vervangen

Hebt u een barst in uw voorruit? Carglass® gaat altijd eerst na of we de schade aan uw voorruit kunnen herstellen. Een klein sterretje in de voorruit kan meestal nog worden hersteld, maar in sommige gevallen is een vervanging van de voorruit de enige oplossing. Wanneer dient een voorruit vervangen te worden? Indien:
  • uw raam gebarsten is
  • het sterretje in uw voorruit groter is dan een muntstuk van 2 euro
  • het sterretje in uw voorruit binnen de 6cm van de rand van het raam zit

In de andere gevallen kunnen we uw voorruit waarschijnlijk herstellen.

Als een voorruitvervanging noodzakelijk is zal ook uw nieuwe voorruit voorzien zijn van dezelfde technologie en specificaties als uw oorspronkelijke voorruit. Alle onderdelen (sensoren, camera’s, lidars) zijn van originele kwaliteit.

 

Maak een afspraak