Head-up display (HUD)

Head-up display is het systeem waarbij informatie die normaal op het dashboard raadpleegbaar is, rechtstreeks in het gezichtsveld van de bestuurder wordt geprojecteerd.

Een dunne, lichtgevende tussenlaag in de autoruit maakt dit mogelijk. De bestuurder kan op die manier zijn blik op de weg houden in plaats van naar de boordinstrumenten te kijken. Daardoor is zijn reactiesnelheid groter en de remafstand kleiner in het geval dat hij snel moet remmen. Hij ziet naar keuze snelheid, toerental, richtingaanwijzer, gps-gegevens enz. terwijl zijn aandacht bij het verkeer blijft. Rijhulpsystemen zoals nightvision (nachtzichtassistentie) maken ook gebruik van projectie op de voorruit.

Als een voorruitvervanging noodzakelijk is zal ook uw nieuwe voorruit voorzien zijn van dezelfde specificaties.

Head-up Display

 

Meer weten over de technologie achter de voorruit

Voorruit vervangen

Hebt u een barst in uw voorruit? Carglass® gaat altijd eerst na of we de schade aan uw voorruit kunnen herstellen. Een klein sterretje in de voorruit kan meestal nog worden hersteld, maar in sommige gevallen is een vervanging van de voorruit de enige oplossing. Wanneer dient een voorruit vervangen te worden? Indien:
  • uw raam gebarsten is
  • het sterretje in uw voorruit groter is dan een muntstuk van 2 euro
  • het sterretje in uw voorruit binnen de 6cm van de rand van het raam zit

In de andere gevallen kunnen we uw voorruit waarschijnlijk herstellen.

Als een voorruitvervanging noodzakelijk is zal ook uw nieuwe voorruit voorzien zijn van dezelfde technologie en specificaties als uw oorspronkelijke voorruit. Alle onderdelen (sensoren, camera’s, lidars) zijn van originele kwaliteit.

 

Maak een afspraak