Camerakalibratie

Beschikt uw auto over ADAS – een Advanced Driver Assistance System? Bij het vervangen van de voorruit moet de camera van het rijhulpsysteem meestal worden losgekoppeld waardoor een herkalibratie noodzakelijk wordt. Geen probleem voor Carglass®! Na de voorruitvervanging kalibreren wij uw camera opnieuw volgens de richtlijnen van de autoconstructeurs.

Rijhulpsystemen of ADAS

De autoruittechnologie staat ver. Zo ver zelfs dat de voorruit van bepaalde wagens u helpt bij het rijden met behulp van camera’s. Zo waarschuwt een ADAS u wanneer u afwijkt van uw rijvak of doet het u een noodstop maken wanneer nodig. Het creëert daarnaast ook een beter zicht, zowel ’s nachts als overdag door zijn 360 gradenbeeld. En parkeren? Dat wordt veel gemakkelijker dankzij de camerabeelden. 

Camerakalibratie volgens richtlijnen van autoconstructeur

Bij Carglass® is uw veiligheid onze prioriteit – daarom volgen wij steeds de instructies van de autofabrikanten met betrekking tot kalibratie van de camera na een voorruitvervanging. Na de vervanging van uw voorruit plaatst een van onze inhouse-experts de camera terug. En zorgt hij voor een minutieuze camerakalibratie. Zodat u met een 100 procent gerust gevoel de weg op trekt. 
 

Carglass_camera_kalibratie

Continue opleiding

Carglass® investeert in opleidingen, zodat onze medewerkers uw camerakalibratie weer feilloos finetunen. Ze hebben de technische knowhow om uw veiligheidssysteem terug te plaatsen volgens de originele voorschriften van de autoconstructeur. U krijgt van ons dus niet alleen de perfecte voorruitvervanging, maar ook uw camerasysteem werkt volledig zoals voorheen. 
 
Carglass_dynamische_camera_kalibratie

Statische en dynamische camerakalibratie

Carglass® leeft de voorschriften van de autoconstructeurs voor uw camerakalibratie strikt na. Afhankelijk van het wagentype zijn er twee soorten camerakalibratie mogelijk:
  • dynamische camerakalibratie: de camera wordt tijdens een proefrit gekalibreerd met een handmatig toestel.
  • statische camerakalibratie: de kalibratie gebeurt met een handmatig toestel, een laser en een simulatiewand. 
Laat uw voorruit met een gerust hart vervangen. Carglass® zorgt voor vakkundige camerakalibratie.