Hoe auto wassen? Tips van Carglass®

Mmm, de zon lonkt, en dus ook … roadtrips! Niks leuker dan de deur achter je dicht te trekken en de auto het asfalt op te rollen. Je dost jezelf piekfijn uit en geeft ook je wagen een sopje. Je auto wassen lijkt rechttoe rechtaan. Toch kan het leiden tot lelijke vlekken, kalksporen en krasjes. Vermijd ze met deze tips..

In de schaduw

Hoe aanlokkelijk een schoonmaakbeurt in het zonnetje ook lijkt, Je doet er je wagen – en dus jezelf – geen plezier mee. Hij droogt dan veel te snel op en vertoont lelijke vlekken. Kies dus voor een schaduwrijk plekje om je auto te wassen.

Twee emmertjes water halen …

Mooi plekje gevonden voor de schoonmaakbeurt? Spuit dan eerst je wagen af met een tuinslang met schoon water, van het dak naar beneden toe. Gebruik bij voorkeur regenwater. Waarom dat beter is? Het laat minder kalksporen na!
Vul daarna twee emmers – één met autoshampoo, één met helder water om uw spons te spoelen.

De (juiste) spons erover!

Ga je wagen niet te lijf met gewone huishoudproducten. Om je auto te wassen gebruik je het best een multivezelspons. Die neemt veel water op, ligt vlot in de hand en maakt beter schoon. Terwijl een gewone spons vuil vergaart in haar gaatjes. Die wrijf je op je auto: met krassen tot gevolg!
In tegenstelling tot wat veel filmscènes doen uitschijnen, is je wagen in cirkelbewegingen wassen niet optimaal. Je wrijft beter in één richting, mee met de lijnen van de auto. Werk deel per deel af, gebruik voldoende water en spoel geregeld jouw multivezelspons.

Blink uit met Riwax

Carglass® heeft het beste voor met jouw wagen. Daarom verdelen wij Riwax , kwalitatieve autoshampoo, in onze Service Centers. Die is zacht voor je lak en reinigt toch grondig. Droog na het wassen je auto af met een zacht zeemvel en hop: klaar om de weg op te gaan!

Je auto wassen met een geutje Riwax? Snel naar jouw Carglass® Service Center.

28 april 2017