Regensensor

Als er een regensensor aanwezig is in uw auto, vind u deze achter de voorruit. Meestal bevindt de sensor zich in het kunststofframe van de achteruitkijkspiegel.

Door middel van infraroodlicht en een fotocel merkt de regensensor of het regent en hoe hard het regent. De sensor straalt infraroodlicht uit en dit licht wordt weerkaatst door de druppels op de voorruit. Als het harder regent, zal de fotocel minder licht waarnemen. De sensor beslist op basis hiervan hoe snel uw ruitenwissers zullen wissen.

Wist u dat de regensensor extra aandacht nodig heeft als de voorruit vervangen wordt?
Na een voorruitvervanging is het noodzakelijk om te testen of de regensensor nog naar behoren werkt. Een herkalibratie is echter niet nodig.

 

Meer weten over de technologie achter de voorruit

Voorruit vervangen

Hebt u een barst in uw voorruit? Carglass® gaat altijd eerst na of we de schade aan uw voorruit kunnen herstellen. Een klein sterretje in de voorruit kan meestal nog worden hersteld, maar in sommige gevallen is een vervanging van de voorruit de enige oplossing. Wanneer dient een voorruit vervangen te worden? Indien:
  • uw raam gebarsten is
  • het sterretje in uw voorruit groter is dan een muntstuk van 2 euro
  • het sterretje in uw voorruit binnen de 6cm van de rand van het raam zit

In de andere gevallen kunnen we uw voorruit waarschijnlijk herstellen.

Als een voorruitvervanging noodzakelijk is zal ook uw nieuwe voorruit voorzien zijn van dezelfde technologie en specificaties als uw oorspronkelijke voorruit. Alle onderdelen (sensoren, camera’s, lidars) zijn van originele kwaliteit.

 

Maak een afspraak