Dierenzorg in de auto: tips!

Kunt u uw viervoeter niet missen wanneer u op reis gaat? Of vindt u maar geen opvang voor het beestje? Dan neemt u uw kat of hond gewoon mee! Maar hoe doet u dat zonder dat er plots een blazende poes in uw nek springt tijdens het rijden? En zonder dat u het dier naar de plaatselijke dierenkliniek moet afvoeren voor een kalmeerpil? Carglass® sprokkelde enkele tips voor u. 
 1. Installeer een bench in de kofferruimte

  Een bench? Dat is een kennel voor dieren die u in de kofferruimte vastmaakt met een vastkliksysteem of een riem. Doordat het beestje in een afgesloten metalen kooi zit, houdt u rustig uw blik op de weg. En de hond of kat wordt niet door de wagen geslingerd bij een ongeluk.
 2. Laat uw dier op voorhand wennen

  Zet uw hond of poes voor u op reis vertrekt al een aantal keer in de auto. Gedraagt het dier zich daar goed? Beloon het dan met iets lekkers. Zo gaat het de auto associëren met iets positiefs. En spartelt het minder tegen wanneer u het finaal naast de bagage inlaadt.
 3. Stop om de 2 à 3 uur voor een pauze

  Net zoals wij wil een dier om de zoveel tijd eventjes de poten strekken, een plasje doen en een frisse neus halen. Stop dus geregeld even, en gun zowel uw dier als uzelf een rustmoment.
 4. Hou de temperatuur onder controle

  Een poes of hond kan het al snel te warm krijgen in de wagen. Stel de temperatuur daarom zo goed mogelijk af: zet de airco op of draai een raampje een klein beetje open. Uw hond door het raam laten hangen om af koelen is dan weer géén goed idee. Het dier kan er een oor- of oogontsteking door oplopen, opspringende keitjes tegen zich krijgen, of ontsnappen als de opening te groot blijkt.
 5. Laat uw dier nooit alleen in de auto

  Stopt u tijdens uw rit ergens om even een stad te bezoeken? Laat uw dier dan nooit alleen achter in de auto. De temperatuur in de wagen kan zeer snel oplopen of een passant kan het dier zien en proberen te bevrijden. Neem uw dier dus met u mee wanneer u ergens een tijdje uitstapt.
 6. Vermijd eten kort voor vertrek

  Ook dieren kunnen autoziek worden. Voorkom een misselijk beest en geef het geen eten meer kort voor het vertrek. Schotel je harige vriend meteen wat water en eten voor wanneer u een stop maakt. Zo kan dat bezinken tegen dat u opnieuw vertrekt.

Dolle pret met uw huisdier op reis? Pas de Carglass®-tips toe!
13 juli 2018