Autoruitschade verzekering

Twijfel je of je auto glasbreuk verzekerd is? Of misschien heb je net pech gehad en wens je snel een idee hoeveel het zal kosten om de schade te herstellen? Komt de verzekering überhaupt tussen? Terechte vragen. Je vindt het antwoord bij Carglass®.

Ben ik verzekerd tegen glasbreuk?

Als je omnium verzekerd bent dan wordt je autoruitschade gedekt en is een herstelling of vervanging bij Carlgass® meestal gratis. Heb je geen omniumverzekering of twijfel je? Dan controleer je best even je verzekeringspolis om te zien of je verzekering glasbreuk dekt. Iedere verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen polis met zijn eigen voorwaarden. Er is helaas geen uniforme polis voor alle maatschappijen. Dus zoek je polis en check of glasbreuk voorzien is in je polis. Vind je hem niet meteen terug? Contacteer dan je verzekeraar. Je kan ook altijd een afspraak boeken bij Carglass®. Wij controleren voor de herstelling of vervanging of je al dan niet verzekerd bent.

Maak een afspraak

Heb je een omniumverzekering?

In België zit de waarborg “glasbreuk” in de grote omnium of in de kleine omnium. In dit geval wordt zowel de schade aan derden alsook eigen opgelopen schade verzekerd. Dus ook glasschade wordt terugbetaald. Je herstelling of vervanging wordt dan door je verzekeringsmaatschappij betaald. Je hoeft zelf niets te betalen en wij regelen alle administratie rechtstreeks met je maatschappij. Geen zorgen voor jou!

Terugvorderbare BTW voor bedrijfswagens

Als je verzekerd bent, worden de kosten door de verzekering terugbetaald. Alleen het BTW bedrag wordt aangerekend. Deze kan je terugvorderen via de BTW aangifte.

Heb je enkel een burgerlijke aansprakelijkheid (BA-verzekering)?

De waarborg burgerlijke aansprakelijkheid (de verplichte BA-verzekering als automobilist) is voor schade aan derden. De voorwaarden kunnen van verzekeraar tot verzekeraar wat verschillen. Dit type verzekering dekt bijna nooit glasschade maar controleer voor alle zekerheid je verzekeringspolis.

Gaat je bonus malus omhoog?

Het herstellen of vervangen van je autoruit heeft geen invloed op je bonus malus.

Heb je een leasing- of fleetwagen?

Heb je een financiële of operationele lease dan moet je als bestuurder niets betalen. Je leasemaatschappij zorgt voor de betaling.

Heb je een particuliere lease dan kijk je best even je contract na of glasbreuk opgenomen is in de voorwaarden.

Heb je een fleetwagen dan moet je als bestuurder niets betalen. Stem even af met je fleetmanager welke stappen je moet ondernemen.

Ben je verzekerd?

Dan regelt Carglass® de hele afhandeling via een derdebetalersysteem. Je hoeft je geen zorgen te maken om de administratie en betaling. Wij regelen dat voor jou. Niet alleen de herstelling of vervanging worden gedekt door je verzekering. Ook onze Mobiele Service, 24-uren Service en het plaatsen van een tijdelijk plexiglas bij een ingeslagen zijruit worden door de verzekering betaald.

Moet je een franchise betalen?

In de meeste gevallen moet je bij Carglass® geen vrijstelling of franchise betalen bij glasschade.

Ben je niet verzekerd?

Dan kan je eveneens rekenen op een vlotte afhandeling van het schadedossier. De factuur komt dan weliswaar bij jou terecht. Voor een herstelling rekenen we steeds een vast bedrag aan ongeacht het aantal inslagen. Moet je ruit vervangen worden? Dan moeten we het type ruit kennen. Vraag makkelijk en snel online een offerte.

Offerte aanvragen

Vragen over glasbreuk verzekering?