Lente in het land: tijd om je auto schoon te maken!

Jouw auto? Jouw visitekaartje, waar je ook komt. Je houdt hem dus het liefst net en schoon. Regelmatige schoonmaakbeurten houden je imago onbevlekt en zorgen voor jouw veiligheid. Smetteloze ruiten en ruitenwissers geven je een helder beeld op de weg. Een net interieur voorkomt foute manoeuvres. En schone banden verbeteren jouw grip.

1. Was geregeld je autoruiten

Ruiten die glimmen als een spiegel? En dito ruitenwissers en spiegels? Dat lukt je in een wip met de Carglass® Glass Clean. Weg strepen en vet, hallo helder zicht! Geschikt voor de binnen- en buitenkant van je ruiten. Droog af met een schone doek.

2. Cleane carrosserie

Je auto wassen in het zonnetje lijkt aanlokkelijk. Toch is schaduw beter geschikt – net als koud water en groene zeep. Voor het afspoelen gebruik je het best een mix van water met wat azijn. Zo krijg je elk kalkspoor weg. Wil je graag een professioneel product gebruiken, ga dan zeker voor de Riwax Car Shampoo, deze autoshampoo ontziet de lak en reinigt uitstekend.

3. Voorzichtig met displays

Is de display van je auto vuil? Of zitten er vieze vlekken op jouw gps? Spring er voorzichtig mee om tijdens je poetsbeurt! Vermijd dat jouw display in aanraking komt met water. Ga er gewoon zachtjes met een doek overheen.

4. Weg met insecten

Vonden allerlei beestjes hun laatste rustplaats op jouw autolichten en bumper? Gebruik onze Riwax Insect Clean om insecten, olie of vet van je auto te verwijderen. Gerbuik ook best een Microvezelspons om de beestjes eraf te halen. Je kan ook een vod drenken  in natriumbicarbonaat – beter bekend als zuiveringszout, dat je bij de drogist koopt. En stop die dan in een panty. Veeg daarmee de insecten voorgoed van de aardbol – en van jouw auto.

5. Lenig leer

Leren zetels houd je in perfecte staat door ze af en toe te behandelen met een speciale balsem: de Riwax Leather Lotion. Die voedt en onderhoudt het leer. Spot je kleine vlekjes? Was die dan af met de Riwax Leather Cleaner. Alle Riwax producten zijn verkrijgbaar in jouw Carglass® Service Center.